Bullan barnscen

I drygt tio år har vi med Bullan barnscen kunnat erbjuda scenkonst för de
allra minsta och dess vuxna. Allt började 2010 på 4:e teatern på Culturen. Namnet blev Bullan eftersom barnen bjöds på bullar efter föreställningen. Efter det har scenerna ökat runtom i Västerås. Vi är stolta över den bredd av kultur vi lyckas erbjuda på Bullans barnscener och inte minst att den alltid är gratis ute i stadsdelarna. Tillgänglig för så många som möjligt!

Om Bullan barnscen

Bullan barnscen är till för de allra minsta och deras vuxna. En tillgänglig scen för ett gott möte och trevlig samvaro. En scen med kontinuitet där teaterintresset kan väckas hos barnen men även hos de vuxna. Alla föreställningar ute i stadsdelarna är gratis. På Bullan barnscen Culturen visas föreställningarna på 4e Teaterns scen som kan ta emot större produktioner med mer scenografi. Där lägger vi ofta premiärer och tar en liten avgift för biljetterna.

Bullan barnscen samordnas av Västerås stad i samarbete med: 4e teatern, Västmanlands Teater, Västmanlandsmusiken, Elektra Folkets Bio, Culturen, Svenska kyrkan Västerås och Tillberga grannskapsservice.

Kultur händer överallt, mitt i vardagen. Det ska vara lätt att delta, oavsett ålder eller ekonomiska förutsättningar. Detta arbetar vi för varje dag och det är därför så roligt att komma ut med ännu ett program för Bullan barnscen. Fullt med härlig scenkonst som passar de yngsta!

Varje föreställning har en rekommenderad ålder men den passar även för äldre barn! Läs om hur du får tag på dina biljetter under respektive scen. Begränsat antal platser! Eventuella ändringar i programmet meddelas i det aktuella evenemanget på Facebook.

Barnkultur i Västerås

Bildtext


Bullan barnscen Bäckby, Bäckbyhuset

Gratis biljetter hämtas/bokas på Bäckby bibliotek 021-39 80 64.

Söndag 27/10 klockan 13.00: BoBos ballonger

Pantomimteatern

Ballongerna är BoBos familj. En är röd och arg. En är gul och glad. Den blåa är ledsen och den gröna är alltid rädd. Precis när BoBo ska sätta sig och njuta av sin picknick blir det oroligt bland ballongerna. Den röda ilsknar till på den gula, den blåa vill inte att de ska bråka och den gröna är rädd. Men den rosa ballongen då, den blyga? Den får inte glömmas bort. En ordlös, ömsint och finurlig föreställning med musik, mim och humor. Vi får träffa ballongerna, BoBos familj. Eller är det hans känslor?

Från 3 år.

Bullan barnscen, Culturen, 4e teatern, Sintervägen 6

Biljettpris: 50kr/vuxen, 20kr/barn. Begränsat antal platser! Bokning: bokning@elektrabio.se eller 021-12 30 60. Alla barn bjuds på saft och bulle efter föreställningen! Café med lekhörna!

Lördag 24/8 kl 14.00: Ture blåser bort

Hedmans teater

- Kom så går vi bland gräs och moln en liten promenad, sa Ture en dag till sin hund Hej.
- Men Hej vad det blåser på den här promenaden!
Nu blåser det på Ture så att Ture blåser bort över stora världen. Ett härligt äventyr fritt efter Anna-Clara och Thomas Tidholms fantasifulla bok.

Från 2 år

Lördag 7/9 kl 14.00: Kalevalaskåpet

Teater Slava

I de blånande finska skogarnas djup vilar Kalevalas sagoskatt. Men mellan de stora sagorna finns de små. Vi gläntar på locket till en skattkista full av sagor som gnistrar av guld och silver. En föreställning fylld av musik, sång och skönhet som bjuder på en rolig och poetisk stund med mycket näring för fantasin.

Framförs tvåspråkigt (svenska/finska) Från 4 år

Lördag 5/10 kl 14.00: Ett nytt liv!

Porslinsteatern

Barnet frågar sig: "Hur känns det när jag blir till? Hur ser det ut och låter därinne i magen? Hur är det sen att ta ett andetag för första gången? Hur är det att bli ett nytt liv?". En rörelsebaserad teaterproduktion som utforskar ljudet, ljuset kring tillblivelsen och barnens upplevelse av liv.

Från 0 år.

Lördag 16/11 kl 14.00: O-leka

Gycklargruppen TriX

Vad händer om man tröttnat på att leka? Tänk om all lek tar slut, vad ska man hitta på då? Hur gör man när man o-leker, och vem kan man göra det med? En oväntad föreställning utan ord om ensamhet och långtråkighet och mellanrummens magiska värld i gränslandet mellan cirkus, fysisk teater och clown.

Från 2 – 9 år.

Bullan barnscen Hammarby, Hammarby kvartersbibliotek

Gratis biljetter hämtas/bokas på Hammarby kvartersbibliotek. hammarby.bibliotek@vasteras.se Tel. 021-39 46 80

Lördag 5/10 kl. 14.00: Musen och äpplet

Hedmans teater

Mus längtar efter det fina röda äpplet som hänger i trädet. De andra djuren är också väldigt sugna på den härliga frukten.
- Jag pickar ner det! Sa Höna.
- Jag skriker ner det! Sa Gås.
- Jag stångar ner det! Sa Get.
Men Mus bara sätter sig ner för att i lugn och ro vänta på att det smaskiga äpplet ska mogna och falla till marken.
Fritt efter Stephen Butlers bok.

Från 2 år.

Bullan barnscen Råby, Råby centrum

Gratis biljetter hämtas/bokas på Råby Bibliotek 021-39 80 62
eller direkt på 021-39 46 17.

Lördag 12/10 kl 11.00: Känna känna känslor

Teatteri Sydänkäpy

Man blir glad av att leka med en gul ballong. Man blir ledsen. Kanske blir man arg på nallen. Dumma nallen! Oj. Vi kramar nallen. Nu är nallen glad igen. En föreställning för alla förskolebarn - även de allra minsta. Föreställningen är tvåspråkig och framförs på svenska och finska.

Från 1 år.

Bullan barnscen Tillberga,Tillberga Medborgarhus

Gratis biljetter hämtas/bokas på Tillberga bibliotek tidigast en månad innan föreställning. Tel. 021-81 65 30.

Lördag 29/9 kl 10.00: Ett nytt liv!

Porslinsteatern

Barnet frågar sig: "Hur känns det när jag blir till? Hur ser det ut och låter därinne i magen? Hur är det sen att ta ett andetag för första gången? Hur är det att bli ett nytt liv?". En rörelsebaserad teaterproduktion som utforskar ljudet, ljuset kring tillblivelsen och barnens upplevelse av liv.

Från 0 år.

Bullan barnscen, Viksäng/Öster Mälarstrand, Arken/Viksängskyrkan

Gratis biljetter hämtas/bokas tidigast en månad innan föreställning i Viksängskyrkan, 021-81 46 55, helena.persson@svenskakyrkan.se.

Söndag 29/9 klockan 14.00: Ture blåser bort

Hedmans teater

- Kom så går vi bland gräs och moln en liten promenad, sa Ture en dag till sin hund Hej.
- Men Hej vad det blåser på den här promenaden!
Nu blåser det på Ture så att Ture blåser bort över stora världen. Ett härligt äventyr fritt efter Anna-Clara och Thomas Tidholms fantasifulla bok.

Från 2 år

Söndag 8/12 kl. 14.00: Maskresan

Hedmans teater

- Har du ingenting att göra? -Nej.
- Följ med oss och kryp, sa masken med den långa luvan.
- Okej då, sa masken med det rufsiga håret.
Det är trevligt att krypa 2 tillsammans. Följ med på en underbar resa för de allra minsta, full av roliga möten samt lekfulla ramsor & sånger. men framförallt ett gäng underbart fantasifulla maskar.

Från 2 år.

Bullan barnschen Vallby, Vallby Kulturcentrum

Gratis biljetter bokas på mejl tidigast en månad innan föreställning: josephin.nornholm@vasteras.se Tel. 021-394681

Lördag 16/11 kl. 11.00: Alvar säger

Orkesterpop

I "Alvar säger" engageras barnen från start till slut i sång, rörelse och dilemman de får vara med att lösa. Orkesterpop skriver sångerna som fattas mellan Bä bä vita lamm och Melodifestivalen. Räkna med en tänkvärd, fartig och interaktiv musikteaterföreställning.

Från 0 år.

Idag har BULLAN barnscen filialer i sju stadsdelar, där utgångspunkten är att föreställningarna ska vara gratis för besökarna. Speciellt för BULLAN barnscen är att hela stadens program presenteras i gemensamma trycksaker, via Facebook-sidan Barnkultur i Västerås och med gemensam pressinformation. Spelplatsen får färdiga affischer till varje föreställning.

ALLMÄNT
Målgrupp: barn cirka 2–8 år med deras familjer, vissa föreställningar kan vända sig till både något yngre och något äldre barn.
Omfattning: cirka 2–4 föreställningar/år, på regelbunden basis; nya BULLAN barnscener kan bara startas där det finns en ambition att behålla verksamheten över tid.
Förställningstid: BULLAN barnscen ges i första hand på lördag–söndag, på tider som passar familjerna

TEKNIK
Tekniska krav: Det finns föreställningar av hög kvalitet för både små och stora lokaler! Men i en liten lokal blir det förstås inte riktigt samma föreställningar som i en stor.
Bygg-/rivtid: Barnteater förutsätter ofta 1–2 timmars byggtid och cirka 1 timmes rivtid.

KOSTNAD
Enligt överenskommelse, till exempel 3 000 kronor/föreställning eller 4 000 kronor/termin (två tillfällen). För publiken ska det vara kostnadsfritt.

Affischer för vårens BULLAN barnscen
Ni som arrangör får tryckta affischer/föreställning skickade till er per post.

Vill du ansvara för en BULLAN barnscen i din stadsdel – Välkommen att ta kontakt, så berättar vi mer!

Kontakta oss

Elisabeth Fogelberg

Kultursamordnare, kultur och evenemang

Telefon: 021-39 85 42

elisabeth.fogelberg@vasteras.se

Nytt i Västerås

 • 8 juli 2024

  Ta del av Västerås stads konstsamling digitalt

  Västerås stads konstsamling finns nu tillgänglig genom sökplattformen DigitaltMuseum, en samlingsplats för museer i Sverige där man kan ta del av olika samlingar digitalt. Målet är att samlingarna ska vara tillgängliga för alla intresserade, oavsett tid och plats.

 • 4 juli 2024

  Besöksrekord och folkfest under superveckan i Västerås

  Under vecka 26, 26–30 juni, genomfördes den största evenemangsveckan någonsin i Västerås då SM-veckan och Västerås Cityfestival genomfördes samtidigt. Evenemangen har gemensamt lockat många lokala och tillresta besökare. Vecka 26 slog alla tiders besöksrekord i city och enbart Västerås Cityfestival har återigen slagit besöksrekord med drygt 375 122 besök från torsdag till lördag. En ökning med 7 % jämfört med förra året, enligt siffror från Västerås Citysamverkan. Detta trots det kraftiga regnvädret som drabbade staden under fredag kväll.

 • 19 juni 2024

  Helena Reinedahl blir Västerås nya bibliotekschef

  Helena Reinedahl tillträder som ny chef för Västerås stadsbibliotek den 22 juli. Med 20 års erfarenhet inom biblioteksverksamhet ser hon fram emot att bidra till utvecklingen av stadens bibliotek och att främja både individuella och samhälleliga framsteg.

 • 19 juni 2024

  SM-veckan invigs onsdag 26/6

  Sommarens stora idrottsevenemang äger rum mitt i Västerås. 28 olika idrotter gör upp om SM-titlarna den 26–30 juni. Onsdag 26 juni klockan 11.00 invigs SM-veckan i Västerås.

Visa fler nyheter

Det här händer i Västerås