Måltider för äldre
Visste du att du som är äldre kan äta god och näringsriktig mat i trevlig måltidsmiljö på några av stadens servicehus eller vård- och omsorgsboenden?
Ät frukost och lunch på några av stadens servicehus

I restaurangerna på några av stadens servicehus kan du äta frukost, lunch och fika. Du kan välja att äta på plats i restaurangen eller ta med i matlåda. Fika finns att köpa under hela restaurangens öppettider (8.00-15.30).
Önskar du beställa middag, kontakta respektive restaurang för mer information.
I de utfällbara fälten nedan hittar du restaurangernas kontaktuppfiter och öppettider.
Ät lunch på några av stadens vård- och omsorgsboenden

Du som äldre kan äta lunch på två av stadens vård- och omsorgsboenden. Du kan välja att äta på plats i restaurangen eller ta med i matlåda. Fika finns att köpa under hela restaurangens öppettider (8.00-15.30).
Önskar du beställa middag behöver du lägga din beställning hos restaurangen senast klockan 10 samma dag som du vill äta middag. Middagen hämtas enligt överenskommelse, men som senast klockan 15.30.
I de utfällbara fälten nedan hittar du restaurangernas kontaktuppfiter och öppettider.
Meny vecka 17, 21/4–27/4
MÅNDAG Annandag påsk
Lunch: Påskskinka med potatisgratäng och grönsaker
Middag: Varm matjes-och potatislåda, serveras med ärtor
TISDAG
Lunch: Raggmunk med stekt fläsk och lingon
Middag: Pasta med tomat och strimlade rotfrukter
ONSDAG
Lunch: Kåldolmar med gräddsås, potatis och lingon
Middag: Falukorv med stuvad spenat och potatis
TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Kokt fisk med ägg- och persiljesås, potatis och grönsaker
FREDAG
Lunch: Kycklinggryta med röd curry och kokosgrädde, ris och grönsaker
Middag: Tacopaj med blandad sallad och dressing
LÖRDAG
Lunch: Havets lasagne, serveras med råkostsallad
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Köttfärslåda Melba, serveras med kokta grönsaker
SÖNDAG:
Lunch: Ugnsbrässerad fläskkotlett med sås, potatis och grönsaker
Dessert: Persikahalva med grädde
Middag: Blomkål med skinksås och kokt potatis
Meny vecka 18, 28/4–4/5
MÅNDAG
Lunch: Isterband med stuvad potatis och rödbetor
Middag: Jordärtskockssoppa med baconcrisp, smörgås med färskost
TISDAG
Lunch: Fläsk med löksås, potatis och ärtor
Middag: Vegetarisk gryta med grönsaker och stekt grillost, serveras med ris
ONSDAG Valborgsmässoafton
Lunch: Husets fiskgryta med sej och lax, kokt potatis och aioli
Middag: Förrätt: Tunnbrödssnitt med husets röra
Helstekt kotlettrad med bearnaisesås och klyftpotatis
TORSDAG Första maj
Lunch: Wallenbergare med skirat smör, potatismos och ärtor
Middag: Matjessill med ägghalva, gräddfil, rödlök och potatis
FREDAG
Lunch: Kyckling med dragonsås, ris och varma grönsaker
Middag: Gratinerad kassler med chiligrädde och kokt potatis
LÖRDAG
Lunch: Fiskpudding med skirat smör, kokt potatis och ärtor
Dessert: Mjukt hembakt kaka
Middag: Pasta med broccoli- och skinksås, råkost
SÖNDAG:
Lunch: Biff stroganoff med potatis/ris och smörgåsgurka
Dessert: Rabarberkräm med lättvispad grädde
Middag: Kalvsylta med rödbetssallad och kokt potatis
Meny vecka 19, 5/5–11/5
MÅNDAG
Lunch: Stekt falukorv med stuvad vitkål och kokt potatis
Middag: Grön ärtsoppa, serveras med mjukt bröd och färskost
TISDAG
Lunch: Potatisbullar med bacon och lingon
Middag: Kallskuret med potatissallad och grönsallad
ONSDAG
Lunch: Baconlåda från Östergötland (bacon, pepparrot och potatis)
Middag: Laxqueneller med varm dillsås, potatis och grönsaker
TORSDAG
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Frikadeller i tomatsås, serveras med pasta och grönsaker
FREDAG
Lunch: Kycklinglevergryta med ris, lingon och kokta grönsaker
Middag: Fredagsmys
LÖRDAG
Lunch: Fisk med Västerbottentäcke, vitvinssås, potatis och grönsaker
Dessert: Bärkompott med vispad grädde
Middag: Tacogratäng med grönsallad
SÖNDAG
Lunch: Pepparrotskött i gryta med potatis och kokta morötter
Dessert: Hembakt mjuk kaka
Middag: Kaviarfrestelse, serveras med kokta grönsaker
Meny vecka 20, 12/5–18/5
Medelhavsvecka
MÅNDAG - TURKIET
Lunch: Köfte (färs) serveras med ris och två såser, en varm paprikasås och en kall vitlökssås, kokta grönsaker
Middag: Linssoppa med smak av kokos, smörgås med leverpastej
TISDAG - SPANIEN
Lunch: Paella med kyckling och räkor, kall citrussås
Middag: Husets paj med grönsallad och dressing
ONSDAG - GREKLAND
Lunch: Grekisk gratäng (aubergine, zucchini, tomat, vitlök, creme fraiche) med tillbehör
Middag: Lapskojs med rödbetor
TORSDAG - FRANKRIKE
Lunch: Fransk bondsoppa med linser och rökt fläsk, Äppelkaka med vaniljsås
Middag: Ugnsomelett med champinjonstuvning och kokt potatis
FREDAG - ITALIEN
Lunch: Pizza med husets topping, serveras med pizzasallad
Middag: Pasta med lax och spenat
LÖRDAG
Lunch: Fiskgratäng med dill och räkor, potatis och grönsaker
Dessert: Ananaskaka med vaniljkesella
Middag: Korvgulasch med potatis (allt-i-ett)
SÖNDAG
Lunch: Sjömanslåda med färs, serveras med inlagd gurka
Dessert: Hallonmousse
Middag: Köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon
Meny vecka 21, 19/5–25/5
MÅNDAG
Lunch: Falukorvsgratäng med chilisås, potatismos och ärtor
Middag: Morotssoppa med fänkål och apelsin, serveras med pizzabulle
TISDAG
Lunch: Kokt fisk med hummersås, kokt potatis och grönsaker
Middag: Vegetarisk moussaka, serveras med coleslaw
ONSDAG
Lunch: Biff Köpenhamn (bacon, lök) med potatis, skysås och grönsaker
Middag: Ädelostgratinerad kassler med potatis och grönsallad
TORSDAG
Lunch: Spenatsoppa med ägghalva, Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Kroppkakor med skirat smör och lingon
FREDAG
Lunch: Kyckling med currysås, ris eller potatis och varma grönsaker
Middag: Vårig frittata med grönsallad och dressing
LÖRDAG
Lunch: Burgundisk köttgryta, serveras med kokt potatis
Dessert: Blåbärsbomb
Middag: Janssons frestelse med ägghalva och bönor
SÖNDAG: MORS DAG
Lunch: Stekt fisk med Sandefjordssås, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Rulltårtsbakelse
Middag: Husets pastagratäng med kyckling