Kultur för äldre på mötesplatserna i sommar – hela programmet

Sedan 2020 har alla äldreboenden och mötesplatser för äldre erbjudits underhållning under sommaren. Det blev genast en succé som Västerås stad har drivit vidare sedan dess. Årets sommarprogram startar den 10 juni. Sommaren 2024 bjuder på 185 program på 38 olika platser – både privata och kommunala äldreboenden samt de fem öppna mötesplatserna för äldre på Bäckby, Malmaberg, Råby, Rönnby och Hjärtpunkt Skiljebo, dit alla äldre är välkomna.

Här kan du läsa mer om de olika föreställningarna och se när och på vilken mötesplats de framförs. För programmet på servicehus och äldreboenden hänvisas till respektive boende.

Tre glasögonprydda män klädda i 50-talskläder, med varsitt instrument - basfiol, elgitarr och elgitarr bakom skivomslag med Owe Thörnqvist, Jerry Williams, Rock-Olga och Rock-Ragge.

Kent Wennman, Stefan Persson, Ulf Holmberg bjuder på svenska rocklegender på mötesplatser för äldre i sommar.

Artisterna som medverkar i sommarsatsningen:

 • Gycklargruppen TRIX Cirkus till kaffet
 • Lars Hedberg och Gunnar Paulson Mix sommar
 • Maria och Stefan Rolf från dansbandet Titanix
 • Anders Stark och Lenne Lehtonen Tre schlagerkungar i ett
 • Kent Wennman, Stefan Persson och Ulf Holmberg Svenska rocklegender
 • Freddy Amigo Följ med på en musikalisk resa över hela världen!
 • Frida Andersson, som också sjunger på finska, Fridas visor
 • Torbjörn Grass och Stefan Isaksson Vackra melodier från förr till nu – ett jazzigt och medryckande program
 • Liz Hurricane och Ken East Kom till Folkets park!
 • Peter Danielsson alias John Edwin Hillbilly från Målilla
 • Mikael Edfelt sjunger visor
 • Johan Ståhl och Mattias Karlsson Fartfylld allsång med Allsångsproffsen
 • Lisa Bengter Lisas 60-talscafé

Förutom ovanstående kommer också Västerås stads Gatuartister – feriepraktiserande ungdomar, Västmanlandsmusikens Sommarmusik i vården med tre ensembler:

 • Galanda, bestående av Amanda Gran, Albin Lardén och Assem Aldarawche
 • Fridens strängar med Gustaf Mannberg och Petter Delenius och Simon samt
 • Nissfolk med Moa Bågesund Nissfolk och Linnea Simon.

Läs mer om hur viktig kultur är för hälsan.

Artisterna som besöker mötesplatserna:


Svenska rocklegender

En varm, musikalisk och humoristisk nostalgiresa till de gyllene åren 56-63 då Sverige fick sina ”egna” idoler. Givetvis med starka amerikanska influenser men ändå med en äkta ”svensk” touch. Owe Thörnqvist, Rock-Olga, Lill-Babs, Rock-Ragge, Little Gerhard, Siw Malmqvist m.fl.

Och vilka låtar! Beuno Sera, Varmkorv Boogie, What you’ve Done to me, Den siste Mohikanen, Dagny Tweedle Dee m fl. Ja, det här är allsångsklassiker som alla kan sjunga med i även om man aldrig hört dem förut. Så pass klassiska är de!

Det blir nostalgi, skratt, allsång och ja, kanske en och annan tår också. Vi ger 100% garanti för sväng, humor, fart och fläkt!

Medverkande: Kent Wennman, Stefan Persson, Ulf Holmberg
Längd på programmet:
ca 45 min

Måndag 10 juni klockan 11.00: Hjärtpunkt Skiljebo

Måndag 10 juni klockan 13.30: Bäckby mötesplats

Tisdag 11 juni klockan 11.00: Råby mötesplats

Onsdag 3 juli klockan 15.30: Rönnby mötesplats

Fredag 30 augusti klockan 13.30: Malmabergs mötesplats


Freddy Amigo bjuder med dig på en musikalisk resa över hela världen

I detta program tar Freddy Amigo med er på en resa över världen till Italien med ”O sole mio” av Luciano Pavarotti till Spanien tillbaka till Sverige igen där vi möts i ”Till havs” med Jussi Björling. Från storslagen opera till häftiga latinoamerikanska rytmer som får fötterna att stampa med i takten. Du får kända vackra internationella melodier som du känner igen.

Efter sin debut 2010 på TV4 har Freddy Amigo arbetat med konserter runt om i Sverige och i hela världen med inspelningar, TV med mera. Men vad är hemligheten med Freddy Amigo? Först och främst den unika och mäktiga rösten, hans beundransvärda och underbara höga toner, det passionerade mellanregistret som fängslar med sin kraft och går rakt in i hjärtat.

Freddy sjunger inte bara en sång, han gör det med bravur och imponerande inlevelseförmåga. När du ser honom uppträda fylls du av glädje, skratt och tårar. Läs mer om artisten här Freddy Amigo Official Website.

Medverkande: Freddy Amigo
Längd på programmet: ca 45 min


Fartfylld allsång med Allsångsproffsen

Hjärtinnerligt varmt välkomna ska ni vara till en fartfylld allsång med oss i Allsångsproffsen!

Under föreställningen kommer ni att bjudas på en sällsynt skådad fart och energi, blandat med låtar ni känner igen er i. Allt mixat med en stor portion glädje och värme. När vår föreställning är slut ska ni allihop gå ifrån den med ett stort leende på läpparna, inte för att den är slut då, utan för att ni förhoppningsvis haft en lättsam och rolig stund tillsammans med oss. Det är vår målsättning. Vi har haft den stora äran att arbeta som Sveriges enda turnerande allsångsledare under smått otroliga 20 år. Något som fört oss till många olika platser runt om i vårt avlånga land. Två gånger har vi haft den stora äran att ha uppträtt på allsång på skansen. Nu tar vi ton tillsammans med er snart!

Medverkande: Johan Ståhl och Mattias Karlsson
Längd på programmet: ca 45-60 min, går att anpassa efter önskemål

Måndag 1 juli klockan 10.00: Bäckby mötesplats

Onsdag 31 juli klockan 14.00: Hjärtpunkt Skiljebo


Cirkus till kaffet – Gycklargruppen TRiX

En poetisk och fantasifull föreställning om drömmar och minnen.

Två cirkusartister från Gycklargruppen TRiX kommer på besök. I föreställningen bjuds åskådarna på cirkusnummer som är både vackra och poetiska, men även lite tokiga och häpnadsväckande.

Följ med in i cirkusens underbara värld!

Medverkande: Två gycklare från Gycklargruppen TRiX
Längd på programmet: ca 30 min

Torsdag 13 juni klockan 11.00: Rönnby mötesplats


Mikael Edfelt sjunger visor

Den svenska visskatten är världsunik och har format den svenska folksjälen. Ur den karga, nordliga myllan har de vackraste visorna blommat i outsinligt antal och ständigt nya färgsprakande ord och toner har tänt hoppets och livsglädjens rosor i våra sinnen.

Här framstår 19-hundratalet som den ljusaste epok; mitt i världens kaos finns oaser av kärlek till ordet, till konsten och till människan.

Konserten avslutas med en festlig hyllning till vår folkkäre visskapare och artist Lasse Berghagen. Med fler än 150 konserter 2023 är Mikael Edfelt en av Sveriges mest anlitade och välrenommerade artister - ett säkert kort för en lyckad tillställning där publiken får sig till livs det livfullt berättande, sången och gemenskapen, skratten och de mästerliga tolkningarna som frambär musiken av de stora visskaparna.

Mikael har varit en flitig visartist och framfört egna visor med sin trio på Mosebacke Etablissement och gett ett flertal konserter på Den Gyldene Freden, i Bellmans, Cornelis och Taubes anda. Mikael Edfelt blev rikskänd i mars 2020, när han förekom i de stora TV- och nyhetskanalerna och i ett 60-tal dagsmedier, när han gjorde en av många konserter på ett äldreboende i Stockholm.

I inslaget fick de boende njuta av en glädjande konsert på gården, när de inte fick ta emot besök under pandemin. Samma glädje ser Mikael vart han än kommer och underhåller; att det gnistrar och glöder i publikens ögon efter konserterna - att musikens förenande och stärkande kraft är enorm.

Som en dam på ett äldreboende berättade efter en konsert: "Det är sånt här vi behöver, först musik, sen medicin!"

Medverkande: Mikael Edfelt
Längd på programmet:
45-70 min, beroende på era önskemål

Tisdag 20 augusti klockan 11.00: Malmabergs mötesplats

Tisdag 20 augusti klockan 14.00: Rönnby mötesplats


Kom till Folkets park!

Liz Hurricane och Ken East spelar influerad country/rockabilly i huvudsak på svenska. De har besökt våra sommarturnéer genom åren med sin svängiga musik. De bjuder på sina egenskrivna låtar som blivit mycket uppskattade men också på en och annan cover. Liz har mer än en gång blivit jämförd med Siw Malmqvist.

Liz Hurricane Band bildades 2005 och har sedan uppträtt i många olika sammanhang.

Läs mer om artisten på Liz Hurricane Band – 50-tals musik – i huvudsak på svenska

Medverkande: Elisabeth Storm och Kenneth Österberg
Länd på programmet:
ca 30 min

Fredag 14 juni klockan 14.00: Malmabergs mötesplats


Dansbandet Titanix

Sångerskan Maria Rolf och gitarristen Stefan Rolf från dansbandet Titanix från Valdemarsvik kommer på besök till oss i Västerås stad och framför låtar tillsammans med er.
Leende guldbruna ögon, Teddybjörnen Fredriksson, Ovan där, Tiotusen röda rosor, 34:an, I natt jag drömde, Änglahund med flera är låtarna ur deras repertoar. De bjuder även in till lite allsång om det passar.
Maria har själv erfarenhet från vård- och omsorgsarbete och de är vana att uppträda för målgruppen äldre. De besökte oss under sommaren 2021 och 2023 och de konserterna blev uppskattade av er. Läs mer om artisten här: Titanix
Medverkande: Maria och Stefan Rolf
Längd på programmet: ca 30 min


Torsdag 27 juni klockan 15.00: Råby mötesplats


Tre schlagerkungar i ett

En hyllning till tre av våra största schlagerstjärnor i detta land: Lasse Lönndahl, Gunnar Wiklund och Östen Warnebring! Under ca. 30 minuter så får du höra några av deras största hits och andra favoriter framföras av Anders Stark tillsammans med pianisten Lenne Lehtonen och det kommer att bli låtar så som ”Piccolissima”, ”Tangokavaljern”, ”Volare”, ”Vårens flickparad”, ”Vi ska gå hand i hand”, ”15 minuter från Eslöv”, ”Som en dröm”, ”Aj aj aj aj aj” och många fler!

Gemensamt för dessa tre herrar är att de har lämnat efter sig en enorm låtskatt, som vi nu får chansen att fördjupa oss i.

Medverkande: Anders Stark och Lenne Lehtonen
Längd på program: Ca 30-40 min


Måndag 1 juli klockan 13.00: Råby mötesplats

Måndag 19 augusti klockan 13.00: Bäckby mötesplats


Föreställningarna på respektive mötesplats

Måndag 10 juni klockan 13.30: Svenska rocklegender

Måndag 1 juli klockan 10.00: Fartfylld allsång med Allsångsproffsen

Måndag 19 augusti klockan 13.00: Tre schlagerkungar i ett

Hitta till Bäckby mötesplats


Fredag 14 juni klockan 14.00: Kom till Folkets park!

Tisdag 20 augusti klockan 11.00: Mikael Edfelt

Fredag 30 augusti klockan 13.30: Svenska rocklegender

Hitta till Malmaberg mötesplats

Måndag 10 juni klockan 11.00: Svenska rocklegender

Onsdag 17 juli klockan 14.00: Freddy Amigo

Onsdag 31 juli klockan 14.00: Fartfylld allsång med Allsångsproffsen

Hitta till Hjärtpunkt Skiljebo

Tisdag 11 juni klockan 11.00: Svenska rocklegender

Torsdag 27 juni klockan 15.00: Dansbandet Titanix

Måndag 1 juli klockan 13.00: Tre schlagerkungar i ett

Hitta till Råby mötesplats

Torsdag 13 juni klockan 11.00: Cirkus till kaffet – Gycklargruppen TRiX

Onsdag 3 juli klockan 15.30: Svenska rocklegender

Tisdag 20 augusti klockan 14.00: Mikael Edfelt sjunger visor

Hitta till Rönnby mötesplats

Rekommenderade nyheter

  Sidan uppdaterades den