Boendemånad – fokus på privatekonomi ur ett boendeperspektiv

Under april är det Västerås stads boendemånad och då fokuserar vi lite extra på att stötta med kunskap och rådgivning kring privatekonomi kopplat till ditt boende. Våra konsumentjuridiska rådgivare, bygglovshandläggare och energi- och klimatrådgivare finns här för dig!

Vi lever i en turbulent tid, med stigande priser och ökade kostnader för till exempel bolåneräntor. Det betyder att många av oss behöver se över vår privatekonomi extra noga för att ”få det att gå ihop”. Det finns en hel del du kan tänka på för att spara pengar eller för att göra smarta och ekonomiska val. Vi som jobbar som rådgivare på Västerås stad stöttar dig gärna i dina frågor.

Energi- och klimatrådgivarna kan hjälpa dig att se över dina energikostnader. De kan bland annat svara på frågor om hur man bygger energieffektivt eller hur det fungerar med solpaneler.

Konsumentvägledningen kan hjälpa dig att få bättre koll på din reklamationsrätt vid köp av både varor och tjänster. Att ha koll på sina rättigheter enligt konsumentköplag och konsumenttjänstlag gör att du kan spara pengar, genom att reklamera och tillvarata dina rättigheter enligt den lagstadgade reklamationsrätten.

Bygglovshandläggarna kan svara på alla dina frågor om bygglov och kan hjälpa dig att göra rätt från början.

För mer information kontakta:

Emma Schreij, energi- och klimatrådgivare, telefon 021-39 25 00

Ottar Kraemer, konsumentjuridisk rådgivare, telefon 021-39 20 00

Emil Svensson, bygglovshandläggare, tel. 021-39 00 00, knappval 3

Länkar:

Om boendemånaden

Konsumentjuridisk rådgivning

Energi- och klimatrådgivning

Bygglov

Rekommenderade nyheter

    Sidan uppdaterades den