Visa sökformulär

Nya tomter vid Semaforvägen

Västerås stad och Mälarenergi förbereder mark för att skapa fyra nya styckebyggartomter vid Kvarnbacksvägen i Tillberga. Vi skapar en ny gata genom att förlänga den norra delen av Semaforvägen. Till tomterna kommer också nya ledningar för fiber, vatten och avlopp.

Om villatomterna

Tomterna gäller för byggnation av enbostadshus. De är ännu inte prissatta, men kommer att finnas tillgängliga via Bostad Västerås och förmedlas via deras bostadskö. Läs mer om projektet under tidplan nedan.

Observera! Mälarenergi kommer att genomföra ett utökat ledningsarbete för dagvatten längs hela Semaforvägen, det vill säga även söder om Kvarnbacksvägen. Projektet beräknas pågå till och med våren 2023. Alla frågor om detta hänvisas till Mälarenergi.

Kontakta Mälarenergi Länk till annan webbplats.

Sprängningsarbeten

I samband med att vi börjat förbereda marken vid Semaforvägen upptäckte vi berg som hindrar fortsatt arbete. Vi behöver därför genomföra sprängningsarbeten för att åtgärda detta. Vi ser även att det finns risk för att vi behöver göra ytterligare sprängningsarbeten när dagvattenledningarna ska dras söder om Kvarnbacksvägen.

Begränsad framkomlighet och visst buller

Det kan stundtals vara begränsad framkomlighet längs Kvarnbacksvägen och norra delen av Semaforvägen, men du kommer alltid att kunna ta dig till och från din bostad. Vi beklagar om arbetet medför visst buller och ska försöka bli klara så snabbt vi kan.

Prenumerera på uppdateringar

Registrera gärna din mejladress längst ner på sidan. Då får du ett mejl varje gång vi uppdaterar webbsidan.

Preliminär tidplan

2022

 • Byggstart sker under vecka 36
 • Sprängningsarbeten börjar i slutet av vecka 39 och kan pågå resten av projekttiden. Det beror på om vi upptäcker fler platser med berg eller inte.
 • Kvarnbacksvägen avstängd vecka 42-45. Fredagen den 11 november, senast kl. 12.00 öppnar vägen åter för genomfartstrafik.
 • Kompletterande sprängningsarbeten startar vecka 46. Trafiken stoppas tillfälligt vid varje sprängning. Stoppet varar normalt sett i några minuter. Signal kommer att ljuda före och efter varje sprängning. Arbetet sker under dagtid.
 • Vi återställer och asfalterar korsningen vid Kvarnbacksvägen och Semaforvägen under vecka 51, om vädret tillåter.
 • Mälarenergi genomför ett utökat ledningsarbete för dagvatten längs hela Semaforvägen, det vill säga även söder om Kvarnbacksvägen. Sprängningsarbeten kan förekomma. Projektet beräknas pågå till och med våren 2023. Kontakta Mälarenergi vid frågor om detta arbete.

2023

 • Vattenfall och IP Only flyttar två gamla ledningar från tomterna. När detta sker är ännu inte bestämt, men arbetet kommer inte att påverka framkomligheten på Kvarnbacksvägen.
 • Tomterna läggs ut till försäljning via Bostad Västerås när de gamla ledningarna är borttagna.
 • Den nya gatan asfalteras under våren.
 • Mälarenergi genomför ett utökat ledningsarbete för dagvatten längs hela Semaforvägen, det vill säga även söder om Kvarnbacksvägen. Sprängningsarbeten kan förekomma. Projektet beräknas pågå till och med våren 2023. Kontakta Mälarenergi vid frågor om detta arbete.

Kontakta Mälarenergi Länk till annan webbplats.

Vill du veta mer?

Se plankarta och beskrivning för detaljplanen Dp475 under relaterade dokument nedan.

Karta över området

Kartbild över de nya tomterna längs Kvarnbacksvägen. Det är fyra gröna rutor som ligger samlat längs gatan. Ovanför dessa ligger en grå sträcka som visar var den nya gatanska gå, det vill säga förlängningen av Semaforvägen.

Prenumerera på information

Vill du få ett meddelanden om det händer något nytt? Prenumerera gärna på våra uppdateringar genom att ange din e-postadress i fältet nedan. Vi sparar och använder mejladressen i syfte att skicka ut information när vi uppdaterar sidan. Observera! Avsändaren heter Sitevisionproduktion@vasteras.se och ämnet Semaforvägen.

Tänk på att anmälan innebär att du samtycker till att vi får hantera en av dina personuppgifter (i detta fall din mejladress) för att göra utskick. Läs därför samtyckestexten nedan innan du anmäler dig.

Hantera prenumeration

Därför behöver vi ditt samtycke
Västerås stad, tekniska nämnden, behöver ditt samtycke för att behandla dina personuppgifter. Personuppgiften, som i detta fall består av din mejladress, kommer att samlas in via denna sida och användas för att skicka ut information när det sker uppdateringar på sidan Semaforvägen.

Du avgör själv om du vill lämna ut personuppgifter i form av din mejladress. Uppgifterna kommer att behandlas internt på teknik- och fastighetsförvaltningen. Eftersom sidan uppdateras kontinuerligt kommer dina personuppgifter (i form av din mejladress) att sparas och behandlas tillsvidare. Vid större tekniska uppdateringar kan Västerås stad, tekniska nämnden, välja att radera prenumerationsfunktionen från sidan och därmed samtliga personuppgifter som samlats in via denna sida. Då kommer då vanligtvis bli informerad om detta i förväg. Du kan dock när som helst återkalla ditt samtycke. Läs mer om dina rättigheter via länken nedan.

Samtycke
Genom att under "Prenumerera på viktig information" klicka i ”Prenumerera”, sen skriva in din mejladress och slutligen klicka på ”ok” så samtycker du till att Västerås stad, tekniska nämnden, får behandlar personuppgifter om dig i enlighet med ovanstående text.

Du kan när som helst avregistrera dig från tjänsten genom att klicka i "Avsluta prenumeration" och ange din mejladress på samma sätt som vid registrering.

Kontakta oss

Kontaktcenter för bygglots, miljö, gator och parker

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör bygg och miljö, gator och parker och ger övrig hjälp inom området.

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Öppettider: Vardagar klockan 08.00-16.30.

E-post: kontaktcenter@vasteras.se Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 3

Kontakt

Relaterade dokument

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

 • Kultur för äldre på mötesplatserna i sommar – hela programmet

  Sommarturnén för kultur i äldreomsorgen drogs igång sommaren 2020 för att bryta den isolering som många äldre hamnade i på grund av coronapandemin. Det blev så uppskattat att det har fortsatt på somrarna sedan dess. Sommaren 2023 bjuder på 208 kulturprogram från juni till augusti på våra 35 enheter ...

 • Bygglov för de första bostadshusen i Kopparlunden

  Den 25 maj godkände byggnadsnämnden bygglovet för de första bostäderna i Kopparlunden. Det är Riksbyggen som kommer bygga bostäderna och själva byggandet planeras att starta nästa år.

 • Vinnare av Hederscupen 2023 utsedd

  Varje år genomförs fotbollsturneringen Hederscupen 2023. I samband med det utses också en vinnare av årets hejaramsa. Årets vinnare går på Mälarparksskolan!