Sommar i Vasaparken invigd!

Vädret var på topp när vi invigde sommar i Vasaparken. Det blev invigningstal, fika, ansiktsmålning och en överraskning för alla barn. Kommunpoliserna kom på besök och det fanns mini-polisbilar att provåka för de yngsta.

Lars Nordin håller i en mikrofon. Runt honom finns de andra talarna, ett grått parasoll, ett vitt partytält, en turkos kiosk, ett bord och några stolar.

Sett från vänster: Lenny Hallgren, Lars Nordin (V), Staffan Jansson (S) och Maria Martinsson.

Staffan Jansson (S) kommunstyrelsens ordförande, Lars Nordin (V) ordförande i tekniska nämnden och Maria Martinsson VD Västerås Citysamverkan hälsade välkommen tillsammans med Lenny Hallgren, direktör kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen.

Dalia Gontaitė, avdelningschef Centralen fritidsgård, berättade tillsammans med ungdomar om sommarens aktiviteter i Vasaparken.

Om sommar i Vasaparken

Från mitten av juni till mitten av augusti kan du delta i kostnadsfria aktiviteter i Vasaparken. Det är tredje året som vi i Tryggare City jobbar tillsammans för att lyfta Vasaparken under sommartid. Vi har under åren arbetat med att göra parken mer tillgänglig för västeråsarna. Vi har gjort flera siktröjningar, renoverat bänkar och boulebanor. Under vintern har vi förbättrat belysning och färdigställt en ny aktivitetsyta bakom konstverket ”Musikanterna”. Under våren och hösten bjuds det på lördagsaktivitet i parken.

Öppettider

Parken är öppen dygnet runt. I sommar blir det dagliga barnaktiviteter och vi finns på plats måndag till fredag klockan 10-19 och lördag klockan 11-16. På söndagar och helgdagar håller vi stängt.

Detta år leds aktiviteterna av Fritidsgården Centralens personal tillsammans med feriearbetande ungdomar. Det kommer att finnas spel för alla åldrar, till exempel kubb, schack och backgammon för utlåning.

Barnaktiviteter i parken

Vardagar klockan 11.00 och 16.00, lördagar klockan 14.00.

  • Måndagar: Käpphästsafari
  • Tisdagar: Ansiktsmålning
  • Onsdagar: Jättefotboll
  • Torsdagar: Fiskdamm
  • Fredagar: Trolleri och schack
  • Lördagar: Bingo och gatumusiker

Öppet oavsett väder

Nytt för i år är också att vi har tillgång till före detta VL-lokalen i hörnet på Punkt vid sämre väder från och med 3 juli.

Läs mer om alla somriga platser

Sommarplatser i city

Rekommenderade nyheter

    Sidan uppdaterades den