Fritidsbanken öppnar på torsdag

Lagom till jullovet öppnar Fritidsbanken igen, med ett begränsat utbud, i tillfälliga lokaler i Bäckby centrum. Det finns framför allt skridskor och utrustning för pulkabacken. Öppettiderna kommer att vara 9–15 alla helgfria vardagar, med start torsdagen den 21 december.

– Jag är glad att vi äntligen har en lokal där vi kan göra ett omtag och samla in utrustning på nytt. Tack vare Fritidsbanken kan vi alla bidra till att minska vår miljöpåverkan. Har du idrotts- och friluftsprylar som du inte använder så kan vi nu igen ta emot dessa hos Fritidsbanken i Bäckbyhuset. Särskilt pjäxor och annan vinterutrustning är välkommet då mycket av utrustningen vi hade blev skadad i branden, säger Maria Engelfeldt, verksamhetschef för idrott och friluftsliv, i Västerås stad.

Nyhetsbild

Mycket förstördes i branden
Fritidsbanken öppnade i februari 2017 och har lånat ut idrottsutrustning och andra fritidsrelaterade saker till den som behöver. Sommaren 2023 brann det i lokalerna intill Fritidsbanken och verksamheten har sedan dess varit stängd. En del av vintersakerna fanns i en container utanför lokalen. De har nu sanerats och är möjliga att låna ut igen. Utbudet är begränsat, men vi hoppas att alla som har möjlighet lämnar in grejer så att utbudet ökar dag för dag.

Sådant som finns, i begränsat antal:

  • Skridskor
  • Skidor (utan pjäxor)
  • Snowboards
  • Utrustning för pulkabacken
  • Hjälmar

Öppet helgfria vardagar 9–15
På torsdag 21 december öppnar Fritidsbanken i Bäckbyhuset, med ingång från Bäckby Torg. Det är en tillfällig lösning, med ett begränsat utbud, och arbetet med att hitta nya permanenta lokaler pågår. Öppettiderna kommer att vara 9–15 alla helgfria vardagar tills annat besked ges. Alla är välkomna att låna. Det är gratis och man får ha det man lånar i två veckor.

Lämna in sådant du inte behöver
Den som hittar idrottsutrustning i de egna förråden, som inte kommer till användning, får gärna lämna in det till Fritidsbanken. Den som har kvar lånade grejer från i somras kan börja lämna tillbaka dem nu. Öppettiderna för inlämning och återlämning är desamma som för utlåning, helgfria vardagar klockan 9–15.

Fritidsbankens egen webbplats

Fritidsbanken på Facebook

Publicerad

Senast ändrad