Västerås stads tre energi- och klimatrådgivare Per Eriksson, Emma Schreij och Emil Svensson i stadshusets korridor

Energi- och klimatrådgivningen är en kostnadsfri och opartisk tjänst där du kan få hjälp med frågor kring till exempel elavtal, solceller, laddboxar eller liknande. På bilden syns våra energi- och klimatrådgivare Per Eriksson, Emma Schreij och Emil Svensson.

Här är årets klimatsmarta julklapp 2023

Om du vill minska ditt klimatavtryck i julhandeln så satsar du på Årets julklapp – utsedd av Västerås stads energi- och klimatrådgivare. Årets julklapp 2023 är: Det smarta hemmet!

Kriterierna för att bli Årets julklapp enligt stadens energi- och klimatrådgivare är att klappen ska bidra till energieffektiviseringen samt vara ett bra val som minimerar klimatavtrycket.

I ett smart hem med led-lampor och med smart styrning av till exempel ventilation och värmesystem kan du minska din energiförbrukning, eftersom systemen inte är i gång längre än nödvändigt.

– Det smarta hemmet är mer energisnålt och säkert. I ett smart hem kan du styra och automatisera elektronisk utrustning, till exempel utifrån tidpunkt. Med mobilen kan du styra till exempel vitvaror, kaffebryggaren, stänga av tv:n, reglera ventilationsflöden, justera värmen, tända och släcka lampor, säger Emil Svensson, energi- och klimatrådgivare.

Illustration som visar det smarta hemmet.

Årets (viktiga) julklapp är "Det smarta hemmet", utsedd av stadens energi- och klimatrådgivare.

Är du nyfiken på det smarta hemmet? Vi ger dig gärna mer tips och hjälp om du vill göra ditt hem smartare och bidra till minskad energiförbrukning.

Stadens energi- och klimatrådgivare ger dig stöd kostnadsfritt, opartiskt och vägledande. Du når oss via energiradgivning@vasteras.se eller 021- 39 25 00. Välkommen att höra av dig!

God jul och glad första advent önskar stadens energi- och klimatrådgivare!

Kontakta oss

Energi- och klimatrådgivning

Opartisk och kostnadsfri rådgivning i energi-, klimat- och transportfrågor.

Per Eriksson och Emma Schreij når du på telefon 021‑39 25 00. Det går också bra att skicka e‑post, det gör du till:

energiradgivning@vasteras.se

Publicerad

Senast ändrad