Visa sökformulär

Vårt erbjudande som arbetsgivare

Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Här får du tillsammans med dina 11 000 kollegor inom hundratals olika yrken jobba med det viktigaste. Varje dag, året runt ser vi till så att staden vi lever i fungerar. Vi klipper fotbollsplanerna, bygger nya lekplatser, fikar med din farfar, läser för ditt barn när du är på jobbet, utvecklar e-tjänster och arbetar med säkerhetsfrågor inför ”om krisen kommer”. Vi har alla olika bakgrund, kunskaper och drömmar. Våra olikheter är vår styrka! Med kreativitet och öppenhet skapar vi staden utan gränser!

Dina förmåner

Vi vill att du mår bra, på jobbet och hemma! Därför erbjuder vi dig en trygg anställning med förutsättningar för rätt balans mellan jobb och fritid. Här är några exempel på förmåner vi erbjuder om du är tillsvidareanställd i Västerås Stad. Villkoren ser lite olika ut beroende på yrkesområde och förvaltning. 

Balans i vardagen
Du ska kunna njuta av livet. Ordentlig återhämtning och delaktighet i hur du jobbar underlättar vardagen.

Lång Semester
25 dagars semester är inte alltid tillräckligt! Vill du ha en extra lång semester finns möjlighet att byta ditt semesterdagstillägg, alltså pengar, mot 5 extra semesterdagar. Är du är över 40 år får du 5 extra semesterdagar och när du fyllt 50 lägger får du 1 semesterdag till.

Arbetstider som matchar behov
Hos oss har du rätt att arbeta heltid men kan också välja att arbeta deltid. Flera av våra verksamheter erbjuder flexibla arbetstider där du själv är med och bestämmer när du börjar och slutar din arbetsdag, eller vilka dagar du vill arbeta utifrån dina och verksamhetens behov.

Arbeta på distans
Har du ett arbete som kan utföras på distans kan du välja att arbeta hemifrån eller kanske från stugan, där du vill, en del av arbetsveckan. Färre resor är mer effektivt och det vinner vi alla på!

Trygghet
Med trygga kollektivavtal erbjuder vi en anställning som fungerar i livets alla skeden. Du ska känna trygghet även om olyckan skulle vara framme.

Om du blir sjuk eller skadad
Du får sjuklön upp till 14 dagar. Därefter får du ett belopp som motsvarar 10 procent av ditt lönebortfall fram till och med den 90:e kalenderdagen i sjukperioden. Dessutom är du som jobbar i Västerås Stad försäkrad vid sjukdom, arbetsskada och dödsfall.

Extra ersättning när du är föräldraledig
När du är föräldraledig fyller vi på din föräldrapenning med motsvarande 10% av lönebortfallet när din anställning varat längre än 180 dagar. Du får även behålla ditt friskvårdsbidrag på 1500 kr.

En trygg pension
Vi vill inte att du ska oroa dig för framtiden! Varje år under hela din anställningstid betalar vi in pengar motsvarande en viss procent av din lön till din tjänstepension. Om du är frånvarande på grund av sjukdom eller föräldraledighet så fortsätter Västerås stad självklart ändå att betala till din tjänstepension.

Utveckla din kompetens!
När du får utvecklas och inspireras utvecklas även Västerås Stad! Hos oss har du möjlighet att fördjupa dig i din yrkesroll, läsa vidare, prova annat jobb och utveckla ditt ledarskap.

Friskvårdsbidrag
Du får 1500 kr i friskvårdsbidrag varje år. Du väljer så klart själv vilka friskvårdsaktiviteter du vill lägga pengarna på.

Företagshälsovård
Om du behöver hjälp, råd eller stöd som gäller din arbetsmiljö kan du alltid vända dig till din chef. Ibland kan ni komma fram till att det behövs extra stöd från företagshälsovården som är specialiserad på att arbeta förebyggande och rehabiliterande. 

Terminalglasögon och arbetskläder
Självklart erbjuder vi terminalglasögon om du behöver det. Du erbjuds så klart arbetskläder om din verksamhet har en arbetsmiljö som kräver en viss typ av kläder. 

Utveckling och karriär
När du växer, växer även Västerås stad. Därför får du som jobbar här många möjligheter till att bredda din kompetens, fördjupa din yrkeskunskap eller utvecklas som ledare. Dessutom lär vi oss mycket av varandra, varje dag.                                                                     

Din utvecklingsplan
Tillsammans med din chef tar du fram en utvecklingsplan för att se vad som passar just dig. Som medarbetare i Västerås stad har du alltid tillgång till utbildningskatalogen Competenz, som ständigt uppdateras med nya utbildningar och kurser.

Vill du prova ett nytt jobb eller läsa vidare?
Härligt att du vill testa något nytt! Hos oss finns det möjlighet att få tjänstledigt för att prova ett annat jobb, studera vidare eller ta dig an ett offentligt uppdrag.                                                                                                                                                                  

Vill du bli framtidens ledare?
Vårt aspirantprogram är en utbildning som ges varje år där du som är intresserad av att bli chef får lära dig mer om personlig utveckling, hur du skapar effektiva team och hur du leder och kommunicerar innovation och förändring.Förmånslista chef från 2023 PDF Pdf, 68.1 kB.

Förmånslista medarbetare från 2023 PDF Pdf, 66.2 kB.