Vårt erbjudande som arbetsgivare

Välkommen till Västerås stad - Västmanlands största arbetsgivare. Här får du tillsammans med dina 11 000 kollegor inom hundratals olika yrken jobba med det viktigaste. Varje dag, året runt ser vi till så att staden vi lever i fungerar. Vi klipper fotbollsplanerna, bygger nya lekplatser, fikar med din farfar, läser för ditt barn när du är på jobbet, utvecklar e-tjänster och arbetar med säkerhetsfrågor inför ”om krisen kommer”. Vi har alla olika bakgrund, kunskaper och drömmar. Våra olikheter är vår styrka! Med kreativitet och öppenhet skapar vi staden utan gränser!

Dina förmåner

Vi vill att du mår bra, både på jobbet och hemma. Därför erbjuder vi dig en trygg anställning med rätt förutsättningar för en bra balans mellan jobb och fritid. Här är några exempel på förmåner du har som tillsvidareanställd i Västerås Stad. Några saker kan se olika ut beroende på yrkesområde och förvaltning. 

Balans i vardagen

Du ska kunna njuta av livet. Ordentlig återhämtning och delaktighet i hur du jobbar underlättar vardagen. Många av våra verksamheter erbjuder flextidsavtal där du själv styr när du börjar och slutar din arbetsdag. I andra verksamheter har du möjlighet att lägga önskeschema och vilka dagar du vill arbeta utifrån dina och verksamhetens behov. Hos oss har du alltid rätt att arbeta heltid.

Arbeta på distans

Har du ett arbete som kan utföras på distans kan du välja att arbeta hemifrån eller kanske från stugan, där du vill, en del av arbetsveckan. Färre resor är mer effektivt och det vinner vi alla på!

Semester

Hos oss får du 25 semesterdagar om du är under 39 år. Det år du fyller 40 år får du 31 semesterdagar och det år du fyller 50 år får du 32 semesterdagar.

Extra lediga dagar

Om du är i behov av ytterligare ledighet, utöver ordinarie semesterdagar kan du ibland ha möjlighet att ansöka om att byta semesterdagstillägget, alltså pengar, mot extra lediga dagar.

En trygg pension

Vi vill inte att du ska oroa dig för framtiden! Varje år under hela din anställningstid betalar vi in pengar motsvarande en viss procent av din lön till din tjänstepension. Om du är frånvarande på grund av sjukdom eller föräldraledighet så fortsätter Västerås stad självklart ändå att betala till din tjänstepension.

Friskvårdsbidrag

Du får 1500 kr i friskvårdsbidrag varje år. Du väljer så klart själv vilka friskvårdsaktiviteter du vill lägga pengarna på.

Företagshälsovård

Om du behöver hjälp, råd eller stöd som gäller din arbetsmiljö kan du alltid vända dig till din chef. Ibland kan ni komma fram till att det behövs extra stöd från företagshälsovården som är specialiserad på att arbeta förebyggande och rehabiliterande.

Terminalglasögon och arbetskläder

Självklart erbjuder vi terminalglasögon om du behöver det. Du erbjuds så klart arbetskläder om din verksamhet har en arbetsmiljö som kräver en viss typ av kläder.

Trygghet

Med trygga kollektivavtal erbjuder vi en anställning som fungerar i livets alla skeden.

Arbetstider som matchar behov

Hos oss har du rätt att arbeta heltid men kan också välja att arbeta deltid. Flera av våra verksamheter erbjuder flexibla arbetstider där du själv är med och bestämmer när du börjar och slutar din arbetsdag, eller vilka dagar du vill arbeta utifrån dina och verksamhetens behov.

Om du blir sjuk eller skadad

Du får sjuklön upp till 14 dagar. Därefter får du ett belopp som motsvarar 10 procent av ditt lönebortfall fram till och med den 90:e kalenderdagen i sjukperioden.
Du ska känna tryggheten även om olyckan skulle vara framme. Därför är du som jobbar i Västerås Stad försäkrad vid sjukdom, arbetsskada och dödsfall.

Extra ersättning när du är föräldraledig

När du är föräldraledig fyller vi på din föräldrapenning med motsvarande 10% av lönebortfallet när din anställning varat längre än 180 dagar. Du får såklart även behålla ditt friskvårdsbidrag på 1500 kr när du är föräldraledig med ditt barn.

Utveckling och karriär

När du får utvecklas och inspireras utvecklas även Västerås stad. Hos oss har du möjlighet att fördjupa dig i din yrkesroll, läsa vidare eller utveckla ditt ledarskap.

Du som jobbar här får många möjligheter till att bredda din kompetens, fördjupa din yrkeskunskap eller utvecklas som ledare. Dessutom lär vi oss mycket av varandra, varje dag. Tillsammans med din chef tar du fram en utvecklingsplan för att se vad som passar just dig. Som medarbetare i Västerås stad har du alltid tillgång till vår interna utbildningskatalog, som ständigt uppdateras med nya utbildningar och kurser.

Vill du prova ett nytt jobb eller läsa vidare?

Härligt att du vill testa något nytt! Hos oss finns det i vissa fall möjlighet att få tjänstledigt för att prova ett annat jobb, studera vidare eller ta dig an ett offentligt uppdrag.

Vill du bli framtidens ledare?

Vårt årliga aspirantprogram är en utbildning som är redo och intresserad av att bli chef. Programmet är under ett år och innehåller bland annat teman inom att vara arbetsgivarrepresentant, självledarskap och hur du leder och kommunicerar innovation och förändring.

Förmånslista chef från 2023 PDF Pdf, 68.1 kB.

Förmånslista medarbetare från 2023 PDF Pdf, 66.2 kB.