För studenter

Här hittar du som student information om vad vi i Västerås stad kan
erbjuda dig. Klicka på någon av bilderna nedan för att läsa mer.


Frågor och svar

Här har vi samlat några vanliga frågor och svar. Hittar du inte svaret du söker är du alltid välkommen att kontakta oss.

Ja, det är många som gör det! Vi lägger ut examensarbeten där vi söker studenter som kan åta sig att genomföra dem. Här hittar du dem: Examensarbete i Västerås stad

Om du har en egen idé eller ett eget förslag kan du mejla till exjobb@vasteras.se

Hos oss kan du söka praktikplats genom att fylla i ett intresseformulär.

Vi älskar att träffa och prata med studenter, så vi deltar vid flera olika mässor och arbetsmarknadsdagar under året. Vi brukar vara med på mässor på högskolor/universitet i mälardalsregionen.

Det beror på vad du läser för program och på vilken högskola eller universitet du läser. Vi har avtal med några lärosäten gällande VFU-platser för studenter på förskollärar- och lärarprogrammen, socionomprogrammet och sjuksköterskeprogrammet. Här kan du läsa mer: Verksamhetsförlagd utbildning

I flera av våra verksamheter har vi behov av vikarier och timanställda. Det är främst inom förskola och skola samt vård och omsorg det finns behov av vikarier och timanställda.

Information om vikariat och timanställningar

Möjligheten att anställa en AIU-student skiljer sig åt på våra kommunala skolor, rektorerna på respektive skola anmäler sitt intresse. Om du blir antagen och aktuell för en anställning kommer vi alltid rådgöra med dig om du själv har några önskemål utifrån de skolor som är aktuella. Det enda krav vi har är att du inte ska arbeta på en skola där dina egna barn går.

Ja, eventuellt. Om din nuvarande skola har förutsättningar för att anställa en AIU-student kan det finnas möjlighet för dig att fortsätta på samma skola. Däremot kan det bli aktuellt att genomföra VFU-arbetet på en annan skola, så att inte dina kollegor som du arbetat med i flera år bedömer dig i utbildningen.