Tyck om Råby

Vilka trygghetsskapande åtgärder vill du som bor på Råby göra gällande gator, trafik och parker i området? I potten finns 500 000 kronor som ni Råbybor själva får besluta över. Omröstningen gällande vilka åtgärder vi ska genomföra under 2023 är nu klar.

Resultatet från omröstningen

Stort tack till alla ni som röstat via webbenkäten och träffat oss på plats!

Dessa åtgärder kommer att genomföras i år

 • Belysning vid Sidensvansgatan (nummer 1 i kartan nedan)
 • Belysning vid Kornknarren (nummer 2 i kartan nedan)
 • Belysning längs med gång- och cykelbanan vid centrum (nummer 3 i kartan nedan)

Åtgärd 4 och 5 fick minst antal röster och kommer därför inte att genomföras.

Så här har vi gjort med de förslag som gäller privat mark. Vi kan endast åtgärda förslag som gäller stadens mark. Alla förslag som gäller privat mark har vi lämnat över till respektive fastighetsägare så att de själva får avgöra vilka åtgärder som ska genomföras.

Karta

Karta över olika förslag på åtgärder på Råby.

Om projektet - Tyck om din stadsdel

Syftet med projektet är att ha en dialog med dig som bor i en stadsdel. Här får du tycka till om vilka enkla åtgärder vi kan göra på mark som staden äger för att förbättra din stadsdel. Det handlar bland annat om att utveckla trafiksäkerheten, parkeringar, grönområden, parker och belysning.

Så här går det till

 1. Varje år får en utvald stadsdel 500 000 kronor som ska användas till olika förbättringsåtgärder.
 2. Under våren får alla boende komma med förbättringsförslag i vår digitala karta. Alla åldrar får delta!
 3. När svarstiden gått ut sammanställer vi alla förslag. Därefter får de boende rösta på de 10 mest föreslagna platserna och åtgärderna. Här berättar vi också vad varje insats kommer att kosta så att man kan se vad pengarna räcker till.
 4. Vi går därefter igenom vilka åtgärder som fått flest röster och genomför arbetet under hösten.

Hittills har vi genomfört projektet i följande stadsdelar

 • Viksäng (2013)
 • Jakobsberg-Västermalm (2014)
 • Pettersberg (2015)
 • Norra Haga-Norra Malmaberg (2016)
 • Skallberget (2017)
 • Gideonsberg (2018)
 • Bjurhovda (2019)
 • Rönnby (2020)
 • Hammarby (2021)
 • Råby (2022)

Prenumerera på uppdateringar

Vill du få ett meddelanden om det händer något nytt? Prenumerera gärna på våra uppdateringar genom att ange din mejladress i fältet nedan. Vi sparar och använder adressen i syfte att skicka ut information när vi uppdaterar sidan. Observera! Avsändaren heter Sitevisionproduktion@vasteras.se och ämnet Tyck om Råby.

Tänk på att anmälan innebär att du samtycker till att vi får hantera en av dina personuppgifter (i detta fall din mejladress) för att göra utskick. Läs därför samtyckestexten nedan innan du anmäler dig.

Hantera prenumeration

Därför behöver vi ditt samtycke
Västerås stad, tekniska nämnden, behöver ditt samtycke för att behandla dina personuppgifter. Personuppgiften, som i detta fall består av din mejladress, kommer att samlas in via denna sida och användas för att skicka ut information när det sker uppdateringar på sidan Tyck om Råby.

Du avgör själv om du vill lämna ut personuppgifter i form av din mejladress. Uppgifterna kommer att behandlas internt på teknik- och fastighetsförvaltningen. Eftersom sidan Tyck om Råby uppdateras kontinuerligt kommer dina personuppgifter (i form av din mejladress) att sparas och behandlas tillsvidare. Vid större tekniska uppdateringar kan Västerås stad, tekniska nämnden, välja att radera prenumerationsfunktionen från sidan och därmed samtliga personuppgifter som samlats in via denna sida. Då kommer då vanligtvis bli informerad om detta i förväg. Du kan dock när som helst återkalla ditt samtycke. Läs mer om dina rättigheter via länken nedan.

Samtycke
Genom att under "Prenumerera på uppdateringar" klicka i ”Prenumerera”, sen skriva in din mejladress och slutligen klicka på ”ok” så samtycker du till att Västerås stad, tekniska nämnden, får behandlar personuppgifter om dig i enlighet med ovanstående text.

Du kan när som helst avregistrera dig från tjänsten genom att klicka i "Avsluta prenumeration" och ange din mejladress på samma sätt som vid registrering.