Vägledning, vuxenutbildning

Du som är folkbokförd i Västerås och behöver hjälp att planera dina studier kan få det hos Vuxenutbildningscentrum. Du kan delta på gruppinformation, boka ett vägledningssamtal eller komma på drop in. Du kan också ringa eller mejla.

Vägledningssamtal

Ett vägledningssamtal är ett längre samtal. Vi pratar om dina intressen och egenskaper för att komma fram till ett passande studie- och yrkesval för dig. Du kan också göra ett intressetest för att se vilken utbildning eller vilket yrke som passar dig. Ska du studera inom kommunal vuxenutbildning får du hjälp att göra en studieplan.

Du väjler om du vill ha vägledningssamtal på plats, via telefon eller digitalt.

Boka digital vägledning med ljud och bild

Boka vägledning på plats

Boka vägledning via telefon

Nya bokningsbara tider för studie- och yrkesvägledning läggs ut löpande i mån av resurser och eventuella avbokningar.

Veckorna före sista ansökningsdag kan det vara svårt att få tid för ett samtal. Väntetiden kan även vara något längre under jul och sommar.

Drop in

Du som vill ha ett kortare vägledningssamtal kan du komma på drop in. Under drop in kan ett begränsat antal personer få möjlighet till kortare samtal. Tiderna hittar du under kontakta oss.

Gruppinformation

Vi ser över vilka ämnen vi ska erbjuda gruppinformation i. När vi har bestämt vilka ämnen vi ska ha kommer vi skriva det här.

Kontakta oss

Vuxenutbildningscentrum

Öppettider för receptionen och drop-in för studie- och yrkesvägledning
Tisdagar klockan 10-12
Torsdagar klockan 13-15

Besöksadress: Ingenjör Bååths gata 17

Telefonnummer: 021-39 17 45

Telefontider
Måndagar klockan 10-12
Onsdagar klockan 13-14

vuc@vasteras.se

Testa yrkesguiden

I guiden kan du läsa om lönenivåer, konkurrens och om hur många lediga jobb det finns att söka för just det yrke du är intresserad av. Skriv in det yrke du vill veta mer om i sökrutan eller sök via kategorier. Tjänsten levereras i samarbete med Arbetsförmedlingen.